med ena foten utanför - melissa horn

#piano #life
Andas djupt och harmoniskt medan underbar musik spelas allt för högt i mina hörlurar. Det är lov mina vänner. En vecka utan tider att passa och en hel vecka utan läxor och prov. Ingen prestationsångest. Jag njuter till det yttersta genom att städa och dansa runt i mitt otroligt stökiga rum. Kaos. I början av dagen hoppade jag över mattelektionen och skrev ett prov i slutet. Matematik är inte riktigt min starkaste sida måste jag erkänna. Kan vara lite småkul om jag får erkänna det, men ingenting jag föredrar före någonting annat. Efter provet mötte jag upp Pontus i stan och vi tog bussen tillsammans hem. Jag saknar han så enormt mycket. Blä. Men kanske hinner träffa honom imorgon. Hoppas, hoppas. Fast imorgon väntar övning i kyrkan inför söndagens gudstjänst i kyrkan.
Allt känns så komplicerat, fast ändå utrett, just nu. Missade mitt kuratorbesök, men mår ändå väldigt bra. På tal om absolut ingenting. Fick köra bil för fösta gången igår. Har inte känt mig så lycklig på väldigt länge, herrejössanes va roligt det var. Tror inte mamma höll på dö av hjärtklappning heller, gick faktiskt inte så dåligt som jag trodde det skulle gå. Medverkade också på ett årsmöte där jag sjöng. Kaos är det enda ord som passar in. Lät inte alls som mig själv och det lät inte bra heller för den delen. Var definitivt ett av mina sämre framträdanden. Men får väl skylla på min never-ending förkylning. Har haft otroligt ont i halsen och är knappt bra än. Blä.
 
Nä mitt ostädade rum är fortfarande ostädat och klockan tickar olidiligt fort. Hoppas ni får en duglig natt och att inget ska förstöra eran sömn.Njut, det är helg nu. ♥


dag ett, några dagar för sent.

Nu när jag verkligen har tid så tänkte jag ta tag i dessa femton dagar av personliga inlägg så ni ska få lära känna mig lite bättre. Även så jag ska lära känna mig själv klarare. Tror jag självkan tjäna lite på detta. Låt oss börja. Rubriken för denna specifika dag är "Någonting positivt och negativt om dig själv". Har länge spekulerat kring påståendet och haft väldigt svårt att komma fram till någonting. Ångest. Jag måste bara säga att inget ord jag skriver är för att höja mig själv över andra. Detta är bara vem jag är, jag är inte bättre än någon annan. Alla är vi lika värda i grund och botten.
 
Jag får ofta höra att jag är alltid går runt och sprider glädje runt mig, att jag är en god lyssnare och sprider positiv energi. Delvis så kan jag hålla med på denna. Inte alltid, men i de flesta fallen faktiskt. Jag älskar att göra folk glada och vara en hjälpande hand. Det är vad jag brinner för. Men nu känns det som att jag bara sprider negativitet, i alla fall i skolan. Klagar så extremt mycket och oroar mig för mycket inför varenda uppgift, lektion. Varenda minut om jag ska vara ärlig. Men det är bara för att jag får sån extrem ångest inför precis allting. Men om jag nu måste säga någonting positivt från egen synvinkel så är det väl att jag är en god lyssnare och jag kan faktiskt vara ganska snäll. Sen det mest positiva är väl att man alltid kan äta i mitt sällskap utan att bli dömd, för att äta är det jag är allra bäst på, jag kan äta hur mycket som helst i princip.
 
Om vi ska titta på det negativa om mig så kan det bli en hel roman av negativt. Men jag ska försöka hålla ned på det negativa lite så ni slipper somna innan ni hunnit första delen. Alla har ju sina upp- och nedgångar. Mina nedgångar kan vara ganska djupa om jag får säga det själv. Jag menar inte att jag blir jätte otrevlig och allmänt arg, jag blir bara svår på något sätt. Jag är otroligt självkritiskt mot mig själv och har otroligt höga krav på vad jag gör. Vilket inte är bra någonsin. Sen så har jag väldigt svårt att förstå mig på skämt, jag tar väldigt lätt illa upp även om det är menat som ett skämt. Vilket inte heller är speciellt smart. Jag ser ner på precis allt jag är och allt jag gör. Jag försöker hela tiden jobba på mitt otroligt låga självförtroende.
 
Som ni märker så är det väldigt lätt att peka ut fel och brister med mig själv och väldigt svårt att hitta någonting positivt, men så tror jag de flesta har det. Man vill helst inte erkänna att man är bra på någonting, men alla är vi bra på ett eller annat. Sen så är man perfekt precis som man är, det ska ingen ändra. Speciellt inte samhällets syn på det du gör. Gör vad som faller dig i smaken och va precis den du är, det kommer du långt med.


femton dagar av personliga inlägg.

Skirt~
Dag ett - Någonting positivt och negativt med mig själv. || Dag två - En kväll jag aldrig kommer att glömma. || Dag tre - Tre olika fakta om mig själv. || Dag fyra - Något jag älskar. || Dag fem - Fem mål i livet. || Dag sex - De sex finaste låtarna jag vet. || Dag sju - Dagens klädsel. || Dag åtta - Någonting jag saknar. || Dag nio - En gammal och en ny bild på mig själv. || Dag tio - En vacker person. || Dag elva - En av de viktigaste personerna i mitt liv. || Dag tolv - Den finaste bilden jag vet. || Dag tretton - Det finaste citatet jag vet. || Dag fjorton - En bild som för mig, betyder kärlek. || Dag femton - En bild som alltid får mig att le.


här är vi, generationen byggda av brustna leenden och långärmade tröjor.

Dagar som dessa så önskar man att man bara försvann. Nä dagar som dessa skulle mer än gärna få försvinna från universum. Usch. Gårdagen var lika stressig som alltid, men den kunde inte ha slutat på ett bättre sätt. Pontus hämtade upp mig i stan, tack, sen for vi hem till honom och han gav mig en ros och en chokladask. Jag är så otroligt glad över att jag har honom alltså, han vänder alltid mina dåliga dagar och ser till att jag mår bra. Vad mer kan man önska sig liksom. Nä alltså jag mår så sjukt bra just nu, är så otroligt glad och det känns som att det är här för att stanna. Bli både kuratorbesök och musikal imorgon och det är så otroligt skönt. Hemskt att missa lektioner, men mitt mående går faktiskt i första hand. Nä nu har jag babblat för mycket, godnatt och sov gott!


dom gamla är inte fria och de unga får ingen framtid.

Dagen har bestått av migrän och OS, underbar etiopisk mat till middag och pärlpyssel som dödade tid. Imorgon är det fredag, men inte vilken fredag som helst utan dagen där vi uppskattar varandra lite extra, nämligen alla hjärtans dag. Då spenderar vi extra tid med de vi tycker mycket om och äter en massa onyttigheter. Men lilla jag går mot strömmen och beger mig mot upptaktsläger för konfirmation. Ska vara konfaledare för första gången. Ångest. Men det kommer bli grymt. Får väl äta choklad på kvällen och känna lite kärlek när min kärlek inte befinner sig på samma plats. Great.
Nu ligger katten i mitt knä och myser, men klockan tickar och en dusch skulle inte alls vara onödigt efter en heldag i soffan utan någon aktivitet. Migrän kan ta sig i arslet. Även om ni inte har någon imorgon så ska ni veta att det är ni inte ensamma om att vara. Att inte ha någon partner på alla hjärtans dag är inget fel. Fira med dina vänner och visa att du uppskattar dom, för det gör man verkligen.
Simma lugnt ♥


sena nätter och tidiga mornar.

For tidigare hem från skolan idag. Migränen tog helt över och jag har knappt kunnat koncentrera mig på lektionerna, så bestämde mig att fara hem. Sov fram till middagen, plättar, inte klagar jag. Nu är klockan långt efter tolv och jag kan verkligen inte somna. Skit. Börjar tidigt imorgon och ett kuratorbesök väntar igen. Så skönt. Hon är verkligen duktig och förstående. Uppskattar henne väldigt mycket faktiskt. Väckarklockan ringer klockan sex imorgon, nog hade jag gärna sovit hela dagen, men skolan väntar. Ha det bäst fina ni.


du gör mig lyckligast i världen.

Fredagskväll. Det är tyst och bara några få bilar passerar med jämna mellanrum. Jag ligger här med en katt i famnen och en varm känsla i kroppen, jag är glad för en gångs skull och ångesten bränner inte i mig. Det är ett väldigt gott tecken ska jag säga er. Startade dagen på Ekbergs med frukostmys och ogjort plugg. Hade ingen lärare på matten så gjorde den och spanskan på caféer. Det är definitivt inte sista gången jag gör det. Ekbergs är ett av mina favoritställen. Så mysigt.
Imorgon väntar ett dop där jag fått äran att sjunga och jag får efter det träffa två av mina favoriter, g-mormor och Pontus. Kommer bli en underbar dag. Sen väntar nog söndags ångesten, men det får man tåla. Dock så känns skolan mycket bättre nu, tack och lov. Men nu väntar John Blund så ska nog stänga ned detta och njuta av tystnaden. Tusen kramar! ❤