dag fyra i paradiset.

Fjärde dagen, en efterlängtad sovmorgon och ett besök på palatset som visst kallade sig för en skola, en privatskola till och med. Träffade både trevliga och hemska människor. Vart både uppmuntrad och stoppad från att prata catellano. De hade till och med sköldpaddor på en innerträdgård, helt sjukt. Efter besöket på skolan for vi tillbaka in till centrum och brände pengar och köpte lite fint. Återvände tillbaka och vilade upp oss inför nästa dag i denna underbara stad. Förstår inte hur pengarna kunde ta slut så fort, kom knappt hem med någonting. Well well, så kan det gå.


dag tre i paradiset.

Tredje dagen i underbara Barcelona och den kunde inte ha behandlats bättre än den gjorde. Vi käkade yoghurt med choklad i på morgonen och direkt efter det drog vi iväg till Casa Batlló, även ett verk av Gaudí. Att människor kan ha sådan fantasi och komma på saker som han gjort, helt otroligt verkligen och så vackert det var. Direkt därifrån tog vi tunnelbanan till Sagrada Familia med samma härliga guide och fulla av förväntan. Det var ännu vackrare än jag förväntade mig. Det är seriöst en av de vackraste byggnader i världen. Nej, det är den vackraste byggnaden i världen. Utan att överdriva.
 
När besöken var slut så drog vi tillbaka till centrum igen för att besöka en supermercat och köpa jordgubbar som då blev våran lunch. Efter några timmar i solen drog vi oss tillbaka till centrum där det blev en del shopping igen och provning av balklänningar, trevligt värre. Finns absolut ingenting att klaga på denna dag heller, trodde aldrig jag skulle falla för en storstad, men där ser ni. Ingenting är omöjligt!


dag två i paradiset.

Andra dagen och utvilade vaknade vi vid niotiden då vi sökte oss ett ställe att äta frukost på, vi blev tipsade om ett café så vi tänkte varför inte? Så där klev vi in och det blev vårat lilla standardställe för usch så fantastiskt gott det var. Gust är namnet om ni känner er lockade. Tillbaka till sevärdheterna. Vi gick på en till liten tur runt i staden där vi besökte en enorm katedral och det var så berörande. Kul fakta, Jesusstatyn man ser på bilden är lite sned och det var för att den var placerad på en båt förut och när den vart bombad av kanoner så var det en kanon som var riktad rak mot den men statyn flyttade sig så kanonen träffade båten. Spännande va?!
 
Efter besöket i katedralen fick vi gå runt själva på La Rambla, nu förstår jag varför den är så känd.. Gatan är inte att leka med. Jag, Frida och Sanaz gick in på Subway för lunch och sedan vidare in på en matmarknad för att köpa lite frukt. Mums. Så drog vi vidare till Park Guëll, en park ritad och designad av Antoni Gaudí. Kan ju säga att jag inte var så aktiv på att titta runt, men solen tog jag väl del av. Men det är definitivt värt att besöka. Efter le park tog vi tunnelbanan tillbaka till centrum för shopping och mat på Donken. Gratis WiFi var det mest lockande om jag får vara ärlig eftersom det inte fungerade på vandrarhemmet.


dag ett i paradiset.

Kameran min hade inget batteri och mobilbilderna kan inte väga upp problemet. Men denna dagen var fylld av blandade känslor. Panik av att fara bort och lämna det trygga hemmet och förväntansfullhet som i princip vägde över paniken. Hämtade upp Sanaz vid åttatiden, typiskt nog så hade hon försovit sig men vi hann fram i tid och ingenting var glömt, tack och lov. Vi anlände i Barcelona vid fyratiden där vi fick vänta ungefär en timme innan bussen kom. Men i solen klagar man inte. Checkade in på "vandrarhemmet" ett tag därpå och gjorde oss någorlunda fina, på en kvart hinner man inte mycket, och drog oss iväg på en så kallad stadsrundtur och avslutade den på en av Barcelonas dyraste restauranger.. Olyckligtvis. Åt en rejäl tallrik paella med skaldjur, hur det smakade vill jag inte ens kommentera.
 
Efter den efterlängtade middagen gick vi tre, Sanaz, Frida och jag, ned till stranden och fotograferade en massa. Olyckligtvis så har jag ju inga bilder.. Men efter någon timma gjorde vi ett förvånansvärt bra försök att hitta tillbaka till vandrarhemmet. Utan problem så hittade vi tillbaka, vi hann till och med besöka en supermercat, alltså en liten mataffär, där vi köpte lite smått och gott. Efter bara fem timmar i en enorm stad, det är det inte alla som klarar. När vi äntligen återfunnit vandrarhemmet lade vi oss under varsin sänghimmel och skrattade och hade det allmänt mysigt.


där är du fast i lögnen medans jag svävar ovan molnen.

Dip dye blonde brunette
Vanessa Hudgens. En av världens vackraste människor. Jag tror på allvar att jag fortfarande är fast i en dröm. Far jag verkligen till Barcelona imorgon? Är det verkligen sant?! Kan verkligen inte inse det själv. Kan inte sova för den delen heller. Spenderade hela dagen åt att sälja fika på en loppis min familj anordnat. Fick ihop mig en bra slant, perfekt till resan. Efter loppisen for jag till Sanaz, som mådde skitdåligt, och hjälpte henne att packa sin resväska. Such a good friend. Nä men det är vad hon är däremot.
 
Ångesten spritter i kroppen. Lämnar min familj och mitt hjärta i en hel vecka, vi lär väl se om jag orkar. Har som inget val, men vill som stanna hemma egentligen. Det enda sköna att lämna hemma är allt skolarbete. Fyfan. Skolan tar död på en. Har fått pissdåligt på allt det senaste vi gjort, men så kan det gå. Har i alla fall mått mycket bättre nu en period och jag hoppas att det håller i sig, länge.
 
Vill inte sova, men sängen lockar då en hemskt tidig morgon väntar. Hoppas ni har det underbart, det ska jag definitivt ha det!! Tusentals kramar till er alla. ♥


i've been a fool and i've been blind

 
Torsdag var namnet för denna hemska dagen. Började med ett besök hos sjukgymnasten där jag fick mig lite ström och nyheten om att hon slutar nu. Får dock en jättebra sjukgymnast nu också så det känna ju som lugnt ändå. Kom till skolan hade hopp för en bra dag, men den förstördes redan under första lektionen då läraren vart arg på oss och allt. Kaos. Behav oss till idrotten där ett crossfitpass väntade. Det var bara jag och en klasskompis som valt det, fett pin. Men det var så otroligt roligt och definitivt någonting jag ska göra om.
 
Efter det mirakulöst jobbiga passet väntade bondsoppan och mjukbröden. Guldkant! Man satt där och försökte tränga undan ångesten med hjälp av mat, inför det hemska kemiprovet. Skulle kunna spy, så hemskt var det verkligen. Haha. Begav mig hemåt en timma tidigare och började med mitt svenskamanus till nationella. Sanaz kom förbi vid åttatiden för att göra samma sak. Tack bästa du! Kvart i tolv klickade vi på skicka, medvetna om att nu har vi inga saker kvar innan Barcelonaresan.
 
Barcelona, älskade vän. Vi syns på söndag. Herregud vilken resfeber jag drappats av. Har aldrig haft sån hemsk förut. Men det kommer det vara värt. Om jag ska byta samtalsämne bara sådär så kan man ju säga att det är fredag imorgon, hur skönt är inte det? Lyckligast! Har absolut ingenting att blogga om, men Sanaz tvingade mig, heh. Men sängen är så lockande, sömn är otroligt underskattat.Sov gott mina sköna bönor.